تاریخچه سوشی در واقع داستان جذابی ست از سیر تکامل غذایی که روزگاری نماد سادگی بود و امروزه سمبلی از پرستیژ دورهمیها.
سوشی اولین بار در قرن دوم میلادی، در چین درست شد و در واقع روشی بود که چینیها برای نگهداری غذا استفاده میکردند. مردم ماهی را در برنج میگذاشتند تا مدت طولانیتری سالم بماند و قابل خوردن باشد. سپس در زمان نیاز برنج را دور میریختند و ماهی را مصرف میکردند. این روش در چین فراگیر شد و تا قرن هفتم در ژاپن که از قدیم غذای دریایی در آن رایج بوده وارد شد. ژاپنیها این روش را تغییر دادند و شروع کردند به خوردن برنج همراه ماهی.
در اوایل قرن هفدهم مردی به نام ماتسوموتو یوشیچی (Matsumoto Yoshiichi) در توکیو به این مخلوط برنج و ماهی، ادویه و سرکه برنج هم اضافه کرد و سوشی های خود را به فروش گذاشت. این گونه بود که سوشی سریعاً آماده میشد و میتوانست همان لحظه خورده شود به جای اینکه مانند قدیم ماهها صبر کنند تا آماده شود.
در اوایل قرن نوزدهم شخص دیگری به نام هانایا یهی (Hanaya Yohei) یک تغییر بزرگی در تولید سوشی ایجاد کرد.
او به جای اینکه ماهی را در برنج قرار دهد، تکه نازکی از ماهی را به شکل یک مستطیل نامتقارن بر روی برنج ادویهدار قرار داد.
امروزه به این مدل سوشی، نگیری سوشی (سوشی انگشتی) یا ادومای سوشی که برگرفته از کلمه ادو (نام قدیمی توکیو) است، میگویند. چنانچه نیگیری سوشی رایجترین مدل سوشی در ژاپن است.
در آن زمان سوشی در اتاقکهایی در خیابان فروخته میشده و به عنوان میان وعدهای که در حال حرکت میل کنند مصرف میشد.
ازآنپس سوشی با سرعت بیشتری در جهان فراگیر شد و غربیها که میل به خاص بودن در آنها همواره بیش از سایر جوامع موج میزده، به تهیه سوشی های جدیدتری روی آوردند. مدلهایی همچون رولهای کالیفرنیایی سوشی که امروزه یکی از محبوبترین دستهبندیهای سوشی محسوب میشود در کنار سایر رولهای ابتکاری و اغلب لذیذ از این غذای ۱۸۰۰ ساله، روز به روز طرفدارهای بیشتری پیدا کرده و سالهاست به عنوان مزهای ثابت در دورهمی هایی که خاص بودن برای میزبان عنصری کلیدی ست، نقش پررنگی ایفا میکند.
اگر شما هم به فکر تجربه ی این سوشی های خاص افتادید همین حالا میتوانید از هرموسو سفارش بدهید !!